Ливърпул започна 2011 година с победа. Тимът, който се намира в тежка криза, отново изпита затруднение е едва би у дома Болтън с 2:1 на "Анфилд". Мърсисайдци завършиха миналата година с три загуби от четири мача. Кевин Дейвис изведе гостите от Болтън напред в резултата в 43-ата минута, но с попадения на Фернандо Торес в 49-ата и на Джо Коул в 92-ата минута Ливърпул стигна до 2:1. Българският национал Мартин Петров влезе в игра в 81-ата минута.

През първото полувреме Ливърпул показа старата си слабост и не успя да създаде почти нито едно голово положение пред вратата на Болтън. Домакините имаха огромно предимство във владението на топката, но отново не намираха верен път към стража Яскелайнен. В 43-ата минута гостите от Болтън стигнаха до откриване на резултата. Мат Тейлър центрира в наказателното поле от фаул, Кевин Дейвис бе изпуснат от Глен Джонсън и отблизо с глава откри резултата. В последните секунди на полувремето Лукаш Лейва не успя да вкара на два метра пред голлинията, след като бе изпуснат от бранителите на Болтън.

Второто полувреме започна с изравнителен гол за Ливърпул. Фернандо Торес вкара в 49-ата минута след хубава многоходова атака. След гола мърсисайдци тотално доминираха във владението на топката и положенията, но топката не попадаше във вратата. Стивън Джерард пропусна на два пъти след удари от границата на наказателното поле. В 92-ата минута домакините стигнаха до победния гол. Стивън Джерард центрира отдясно в наказателното поле, Елмандер отклони топката към Джо Коул, който пред голлинията я мушна във вратата./БЛИЦ