Нападателят на Пирин Димитър Илиев отнесе най-сериозното наказание от всички футболисти в "А" група след изиграването на мачовете от 16-ия кръг.

Дисциплинарната комисия към БФС спря правата на преотстъпения от ЦСКА на "орлетата" играч за 2 мача, както и му наложи парична санкция в размер на 5000 лева.

Причината за суровото наказание е, че Илиев си позволи да обиди съдията Станислав Тодоров след края на мача в Благоевград между Пирин и Черно море. "Моряците" спечелиха с 1:0, а "орлетата" пропищяха, че са били сериозно ощетени.

Веднага след като реферът от Шумен свири край на мача бе наобиколен от футболисти на Пирин и след близо минута вдигна червен картон на Димитър Илиев. Оказа се, че дошлият от ЦСКА нападател е казал на рефера: "По-смешен съдия от теб никога не ми е свирил!". Това накарало Тодоров да му вдигне червен картон, въпреки че вече бе дал последния съдийски сигнал.

Наказани за по 1 мач след 16-ия кръг в "А" група: Александър Тонев (ЦСКА), Христо Йовов ("Левски"), Марко Тиаго (Черно море), Йордан Юруков (Славия), Антон Костадинов (Пирин), Георги Каранейчев (Сливен) и Николай Петров (Калиакра)