Срещата започна с превес на символичните гости от Реал, които можеха да поведат още в 10-ата минута, когато Ласана Диара се измъкна от бранителите на Атлетико и даде успореден пас, който обаче не бе засечен от никой. След още 60 секунди игра игровото предимство на „кралския клуб” бе материализирано, след като германският национал Сами Кедира с едно докосване изведе Карим Бензема зад отбраната на „дюшекчиите” и французинът с техничен удар преодоля стража на Атлетико Давид де Хеа за 1:0. Това бе десето попадение от началото на сезона за Бензема, който в последно време навлезе в страхотна форма.

Домакините се опитаха да отговорят три минути след гола във вратата си, но удар на Хосе Антонио Рейес от фаул бе уловен от вратаря на Реал Икер Касияс. В 21-ата минута пък опасен удар на Серхио Агуеро отново бе отразен от Касияс, който изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар вратарят на „кралския клуб” със страхотен рефлек изби удар с глава на Диего Годин.

В 32-ата минута при една контраатака Реал удвои аванса си. Марсело направи страхотен пробив и подаде към немския национал Месут Йозил, който с удар от около 15 метра вкара за 2:0. От тук до края на първата част „кралският клуб” взе инициативата и в крайна сметка се оттегли на почивка с два гола преднина.

След паузата „дюшекчиите” се опитаха да установят натиск в търсене на гола, но в 54-ата минута Агуеро отново бе отчаян от Касияс, който изби нов негов удар. В 69-ата минута Кристиано Роналд остреля опасно, но този път вратарят на Атлетико Де Хеа бе на мястото си и изби.

Постепенно Реал се дръпна в отбрана в очакване на края на мача, но допусна гол в 86-ата минута. След прекрасно двойно подаване със свой съотборник Кун Агуеро успя най-накрая да преодолее Касияс с диагонален удар за крайното 2:1. След гола Атлетико се вдигна на финален щурм, но не успя да стигне до точката.

„Белият балет” не е побеждаван от „дюшекчиите” вече в 21 поредни мача във всички турнири при 15 победи и 6 равенства. След победата си Реал отново съкрати аванса на лидера Барселона на 5 точки, докато Атлетико остана на седма позиция с 39 пункта.





ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - 29 КРЪГ

Майорка - Сарагоса 1:0
1:0 Джонатан де Гузман (65-дузпа)

Барселона - Хетафе 2:1
1:0 Даниел Алвеш (17), 2:0 Боян Къркич (50), 2:1 Ману (88)

Атлетико (Мадрид) - Реал (Мадрид) 1:2
0:1 Карим Бензема (11), 0:2 Месут Йозил (32), 1:2 Серхио Агуеро (86)

На 20 март (неделя) от 18:00 часа
Спортинг (Хихон) - Алмерия
Баланс: 5 мача, 2 победи за Спортинг (Хихон), 1 равенство, 2 победи за Алмерия

Малага - Еспаньол (Филм+ "Булсатком")
Баланс: 57 мача, 21 победи за Малага, 15 равенства, 21 победи за Еспаньол

Депортиво (Ла Коруня) - Леванте
Баланс: 9 мача, 6 победи за Депортиво (Ла Коруня), 1 равенство, 2 победи за Леванте

Еркулес - Осасуна
Баланс: 11 мача, 2 победи за Еркулес, 3 равенства, 6 победи за Осасуна

Расинг (Сантандер) - Реал Сосиедад
Баланс: 77 мача, 24 победи за Расинг (Сантандер), 18 равенства, 35 победи за Реал Сосиедад

На 20 март (неделя) от 20:00 часа
Атлетик (Билбао) - Виляреал (TV+)
Баланс: 23 мача, 6 победи за Атлетик (Билбао), 5 равенства, 12 победи за Виляреал

На 20 март (неделя) от 22:00 часа
Валенсия - Севиля (TV+)
Баланс: 131 мача, 63 победи за Валенсия, 20 равенства, 48 победи за Севиля

Заб.: Посочените баланси са само за мачовете между отборите за първенство.

КЛАСИРАНЕТО В ПРИМЕРА ДИВИСИОН