Сърбия записа първата си домакинска победа в квалификациите за Евро 2012 в Полша и Украйна. "Плавите" обърнаха Северна Ирландия с 2:1 в среща от Група "C" и върнаха шансовете си поне за второто място в крайното класиране и участие евентуално на бараж.

Срещата се игра при закрити врати, тъй като Сърбия бе наказана от УЕФА заради буйствата на свои фенове в двубоя с Италия в Генуа. Освен това сърбите загубиха служебно от "Скуадра Адзура" с 0:3. 

Мачът със Северна Ирландия не започна никак добре за "плавите", които изоставаха в резултата в 40-ата минута, когато Гарет Макоули даде преднина на гостите след удар с глава при центриране от фаул - 0:1. След почивката обаче Сърбия направи пълен обрат. Първо в 65-ата минута Марко Пантелич се разписа за 1:1 след асистенция на Милан Йованович. След това в 74-ата минута Зоран Тошич получи топката от Милош Нинкович и донесе победата на домакините с 2:1.

Успехът изкачи Сърбия на трето място в класирането на Група "С" със 7 точки, колкото има и вторият Словения, който загуби у дома с 0:1 от лидера Италия, имащ 13 пункта в актива си. /БЛИЦ