Германия разби на „Фриц Валтер Щадион” в Кайзерслаутерн тима на Казахстан с 4:0 в среща от Група „А” на квалификациите за Евро 2012 в Полша и Украйна. Това бе пети пореден успех в квалификациите за Бундестима, който вече има космическа преднина от 8 точки пред втория в групата Австрия.

В 107-ия си мач за Германия след 10 години игра Мирослав Клозе вкара два гола и се приближи на 7 попадения от рекорда на Герд Мюлер. Нападателят вече има 61 попадения за Германия, докато легендарният му предшественик е с 68 гола с екипа на Бундестима.

Още с първото си докосване на топката в 3-ата минута Миро Клозе засече центриране отляво от фаул на Швайнщайгер и вкара отблизо за 1:0. Мачът продължи да се играе на една врата и в 25-ата минута Йозил центрира от фаул отдясно, а Томас Мюлер с глава засече топката във вратата за 2:0. Две минути пред края на полувремето падна и трети гол във вратата на гостите, след като Йозил отново асистира на Томас Мюлер и последният покачи на 3:0.

След почивката играчите на Йоаким Льов се успокоиха и намалиха оборотите. Все пак те вкараха още един гол две минути преди края, когато Сами Кедира изведе Клозе на празна врата и така бе оформено крайното 4:0.

С убедителната победа Германия събра 15 точки и е на първо място, следва Австрия със 7, а Казахстан е последен без точки.

Германия - Казахстан 4:0
1:0 Мирослав Клозе (3), 2:0 Томас Мюлер (25), 3:0 Томас Мюлер (43), 4:0 Мирослав Клозе (88)