Испания записа петата си победа в квалификациите за Евро 2012, надделявайки с 3:1 като гост на Литва в мач от Група "I". Така селекцията на Висенте дел Боске се нуждае от още 3 точки, за да си гарантира участието на форума в Украйна и Полша, където ще защитава трофея си, спечелен през 2008-а в Австрия и Швейцария.

Преди срещата в Каунас от щаба на "Ла Фурия" не спряха да се оплакват от състоянието на терена. Въпреки това класните испанци тотално надиграха домакините и заслужено си тръгнаха с трите точки. В класирането в Група "I" селекцията на Дел Боске е на върха с 15 точки, вторият Чехия има 9, с по 4 са Шотландия и Литва, а на дъното без спечелена точка е Лихтенщайн.

"Ла Фурия" поведе в 19-ата минута, когато Шави Ернандес получи топката от Давид Вия и реализира - 0:1. В 57-ата Мариус Станкевичус наказа Икер Касияс със силен изстрел - 1:1.

В 70-ата Испания отново излезе напред в резултата. Хуан Мата проби, след което центрира към Фернандо Йоренте, но Тадаш Киянскас в опита си да избие топката я прати в собствената си врата - 1:2.

Крайното 3:1 за Испания бе оформено в 83-ата минута. Попадението вкара Хуан Мата след асистенция на Давид Силва.

Съставът на Испания: Икер Касияс, Андони Ираола, Жерар Пике (89-Серхио Рамос), Раул Албиол, Алваро Арбелоа, Шави, Хавиер Мартинес, Чаби Алонсо, Санти Касорла (67-Хуан Мата), Фернандо Йоренте, Давид Вия (54-Давид Силва)