С изненадващ резултат завърши дербито в Източната “Б” група между Черноморец (Поморие) и Лудогорец. “Акулите” победиха с 3:2 след впечатляваш обрат. Тимът от Разград влизаше в “А” група при успех, но след като поведе с 2:0 последва отпускане и загуба.

Още в 11-ата минута възпитаниците на Ивайло Петев откриха резултата. Вратарят на Черноморец Лазар Йовишич сгреши, Тодор Колев открадна и от няколко метра прати топката във вратата. До почивката “акулите” стояха по-добре на терена, но не стигнаха до изравнителен гол.

В 51-ата минута Тодор Колев се разписа за втори път след грешка на защитата. Голът успокои лидера в групата. Това доведе до отпускане и поморийци намалиха на 1:2 след само три минути. Точен бе Васил Калоянов. В 70-ата минута Емил Копаранов направи 2:2, след като засече с глава центриране от корнер.

Лудогорец така и не опита да спечели мача, а в последната минута Калоянов направи 3:2 в полза на Черноморец.

В класирането Лудогорец остава лидер с 39 точки. “Акулите” на Петър Хубчев са втори с 34, а на третата позиция с 31 точки е Спартак (Пд), който почива в този кръг. До края на първенството остават 3 кръга./БЛИЦ