Българският защитник Валентин Илиев за пореден път доказа вярата си в Бог. Бранителят на румънския гранд Стяуа използва свободното си време, за да отскочи до манастира Атон в Света Гора. В румънската преса публикуват обширен материал за отдадеността на българина на Господ. Бранителят посетил святото място, тъй като смятал, че ще му донесе късмет в кариерата. В последно време бившият защитник бе измъчван от контузии, претърпя операция и отпадна от състава на националния отбор. Утре на Стяуа предстои финал за Купата на Румъния срещу големия градски съперник Динамо (Букурещ).

“Валентин Илиев е вярващ, убеден е, че с помощта и волята на Бог няма невъзможни неща. Затова посети Атон. Когато видите българина, първото, което ще ви направи впечатление, е татуираното му тяло. Всички са на религиозна тема”, пише онлайн изданието prosport.

Бившият защитник на ЦСКА бил заедно с баща си, двамата прекарали на святото място два дни. “Българинът може да бъде пример за подражание. Иска да е по-голям брат на някои от момчетата в Стяуа. Съветва ги също да посетят Атон, да се отдадат на тишината и на красивия пейзаж”, допълва изданието в северната ни съседка.

“По-вярващ човек от него не съм срещал. Стаята му е като църква. Носи всевъзможни кръстове и икони, както и Библията”, коментира бившият му съотборник в ЦСКА и румънския Университатя (Крайова) Еуген Трика./БЛИЦ

7_2.jpg

8_1.jpg