Германия направи решителна крачка към директното си класиране за Евро 2012 в Полша и Украйна, след като победи с 2:1 при гостуването си на Австрия в среща от квалификационна Група „А”. Головете за успеха на Бундестима вкара Марио Гомес, като второто от попаденията падна в последната минута. Между тях Арне Фридрих си отбеляза автогол.

Играчите на Бундестима бяха по-активни през първата част, но въпреки това срещаха сериозен отпор от домакините. Все пак минута преди края на първото полувреме Тони Кроос изпълни ъглов удар, а австрийската отбрана не можа да изчисти и пласиралият се във вратарското поле Марио Гомес отблизо вкара за 1:0 в полза на Германия. Домакините започнаха по-мотивирано след почивката и в 50-ата минута Давид Алаба направи хубав пробив отляво, пусна остра топка по земя успоредно на голлинията на Мануел Нойер и опитният Арне Фридрих си вкара автогол за 1:1. След гола австрийците заиграха по-добре, но не можаха да стигнат до нов гол. Това обаче сториха гостите, които си тръгнаха с победата след гол с глава на Марио Гомес в последната 90-а минута.

Така след този си успех Германия се бетонира на първото място в групата с 6 победи от 6 мача и 18 точки актив, докато Австрия намали шансовете си да се класира поне за баражите и остана на четвърто място със 7 пункта.

Австрия - Германия 1:2
0:1 Марио Гомес (44), 1:1 Арне Фридрих (50-автогол), 1:2 Марио Гомес (90)


В другия мач от групата пък Белгия и Турция завършиха 1:1 в Брюксел и поделиха по точка. Така и двата тима запазиха реални шансове за баражите за Евро 2012. Белгийците поведоха още в 4-тата минута с гол на защитника Марвин Огуджими, засякъл центриране отдясно за 1:0. Все пак турците се добраха до точката след го. На Бурак Йълмъз в 22-ата минута. От тук до края на мача не се стигна до нови попадения.

След подялбата на точките Белгия остана на второто място с 11 точки, докато Турция е на трета позиция с 10 пункта. По всичко личи, че именно тези два отбора ще водят битката за второто място, даващо право на участие в баражите.

Белгия – Турция 1:1
1:0 Марвин Огунджими (4), 1:1 Бурак Йълмаз (22)