Франция не можа да вземе трите точки при гостуването си в Беларус и се задоволи със само една след 1:1 в среща от Група “D” на квалификациите за Евро 2012 в Полша и Украйна.

“Петлите” бяха по-активни през целия мач, но първи допуснаха гол във вратата си. В 20-ата минута бранителят на Барселона Ерик Абидал си отбеляза злощастен автогол, след като топката рикошира в него при удар на Тимофей Калачев – 1:0 за Беларус. Радостта на домакините обаче бе твърда кратка, след като две минути по-късно Бакари Саня намери Карим Бензема в наказателното поле на гостите, а той подаде към Флоран Малуда и последният разстреля вратаря Веремко за 1:1. След гола играчите на Лоран Блан пак имаха инициативата, но не намираха път към вратата на домакините. И през второто полувреме Франция търсеше повече гола, но пропуски от изгодни позиции направиха Карим Бензема, Франк Рибери и резервата Лоик Реми.

След равенството Франция остана на първо място в групата с актив от 13 точки, а Беларус е с 9 пункта и продължава да има шансове за участие на баражите.

Беларус – Франция 1:1
1:0 Ерик Абидал (20-автогол), 1:1 Флоран Малуда (22)