ЦСКА успя да намери заместник на Александър Тонев, който до дни ще бъде продаден в чужбина. Най-близо до подписа на младежкия национал е полският Лех. Апетити за правата му има и турският Генчлербирлиги, но клубът от Познан е далеч по-близо до осъществяването на сделката. ЦСКА и Лех вече постигнаха на 100 процента съгласие относно трансфера. “Червените” ще приберат 500 хиляди евро и се очаква само Тонев да уточни личните си условия.

БЛИЦ научи, че заместник на крилото ще бъде един от четиримата холандци – Рихайро Мюленс (Рода), Грегър Брейнбург (Де Граафшап), Юсуф Херси (Де Граафшап) и Фуад Идабделхай (НАК Бреда). Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов в момента гледа записи и на четиримата, като трябва да избере един от тях. Цените на всички набелязани играчи удовлетворяват ръководството на ЦСКА, остава само наставникът да каже крайното си мнение. 

6_1.jpg Рихайро Мюленс от Рода (Керкраде) е роден на 3 юни 1988 година. Висок 185 см, тежи 78 кг. През миналия сезон има 20 мача в местната Ередивизие и 1 гол. Според запознати младокът имал техниката на своя сънародник Грегъри Нелсън, който успя единствен от чужденците да се наложи с червения екип.


4_4.jpgГрегър Брейнбург от Де Граафшап е роден на 16 септември 1991 година. Висок 171 см, играе еднакво добре в центъра на халфовата линия и по двете крила. Има договор с клуба до 30 юни 2012 година.






5_4.jpgЮсуф Херси също от Де Граафшап е роден на 20 август 1982 година в Етиопия, но има холандско гражданство. Висок е 173 см, тежи 64 кг. Играе в центъра и отдясно в халфовата линия. Носил е екипите на Аякс, НАК Бреда, НЕК, Хееренвеен, Витес, Твенте и АЕК. 



7.jpg Фуад Идабделхай от НАК Бреда е роден на 2 май 1988 година. Юноша е на клуба, като само един сезон е преотстъпван на Валвийк. Висок е 183 см./БЛИЦ