Националният отбор на Германия е с единия крак на европейското първенство в Полша и Украйна догодина. Бундестима спечели с 3:1 гостуването си на Азербайджан в мач от Група “А” на квалификациите за Евро 2012.
 
Това е седмата поредна победа на “маншафта” в групата и само теоретично немците могат да бъдат изместени от Турция от първото място. Ако това не стане, Германия ще участва за 11-и пореден път на европейско първенство от 1972 г. насам.
 
Тимът на Йоахим Льов имаше аванс от 2:0 на почивката, но игра далеч по-лошо отколкото при победата с 2:1 над Австрия в петък. Месут Йозил откри в 30-ата минута, а в 41-ата асистира за попадението на Марио Гомес. Мурад Хюсеинов върна един гол за домакините минута преди края, а резервата Андре Шюрле оформи крайното 3:1 в добавеното време с второто си попадение за националния отбор.
 
На мача в Баку селекционерът Йоахим Льов заложи на един от най-младите състави в историята на представителния тим на Германия. Отборът му бе със средна възраст 23,45 години, а най-възрастният бе капитанът Филип Лам, който е на 27 години. Защитната формация на Бундестима бе със средна възраст 22,75 години./БЛИЦ