Украинци са на път да отмъкнат една от основните трансферни цели на "Левски" Орлин Старокин. БЛИЦ разбра, че сърцатият защитник на Черноморец (Бургас) е получил примамливо предложение от Карпати (Лвов) и няма да е изненада, ако предпочете да заиграе зад граница, вместо на "Герена".

Воденият от беларуския спец Олег Кононов тим завърши на 5-ото място в украинския елит и отново му предстои участие в Лига Европа. Карпати бе в групите на втората по сила евронадпревара този сезон и завърши на последното място само с 1 спечелена точка в компанията на ПСЖ, Севиля и Борусия (Дортмунд).

БЛИЦ разбра, че украинците са готови да дават на Старокин по 20 000 долара месечна заплата, което доста по-добра оферта от тази на "Левски". 24-годишният ляв бек е спряган за заместник на преминалия в Анталияспор Веселин Минев.

Новият старши треньор на Черноморец Димитър Димитров-Херо сподели вчера, че няма да прави спънки на юношата на ЦСКА и позволява на Старокин да продължи развитието си в някой от българските грандове или в чужбина. Очаква се до дни да има развитие около бъдещето на защитника. /БЛИЦ