Захари Сираков и Георги Пеев спечелиха българското дерби на 13 кръг на руската Премиер лига, след като Амкар се наложи с 1:0 над Терек.
 
Сираков и Пеев играха цял мач за домакините от Перм, докато Благой Георгиев престоя 90 минути на терена за тима от Грозни.
 
Пеев имаше основна роля в попадението на Амкар. Бившият български национал проби в наказателното поле и стреля към Сослан Джанаев, топката се отби в крака на Сергей Омелянчук и влезе във вратата.
 
Поражението на Терек доведе до уволнението на треньорът на тима Рууд Гулит. По-рано днес ръководството на клуба от Грозни постави ултиматум към холандската легенда. Гулит трябваше да спечели мача срещу Амкар, за да запази поста си.

Шефовете на чеченсия тим бе  недоволно не само от представянето на отбора, но и поведението на Гулит, който прекарвал много време в нощните заведения. След края на мача президентът на Терек (Грозни) Рамзан Кадиров обяви, че клубът се разделя с холандеца.
 
С днешния успех Амкар излезе на девето място в класирането с 15 точки. Терек е 14-и с 12 точки. По-късно днес ЦСКА (Москва) и Анжи ще определят в мача помежду си лидера в шампионата. Двата тима имат по 22 точки, а “армейците” имат една среща по-малко./БЛИЦ