Бостън Брюинс разгроми като гост Ванкувър Канъкс с 4:0 и с 4-3 победи във финалната серия грабна титлата в НХЛ. Това е първи трофей за Бостън от 1972 година насам и шести в историята на тима.

В герои за Брюинс се превърнаха Патрис Бержерон и Брад Марчанд, които вкараха по 2 гола за разгрома. Бержерон се разписа за 1:0 в първата третина, а Марчанд направи 2:0 в средата на втората част. Отново Бержерон даде три гола аванс в полза на Бостън в края на втората третина. Брад Марчанд оформи пък крайното 4:0 на празна врата. Вратарят на “мечоците” Тим Томас пък записа “суха мрежа” за втори път във финалната серия, след като направи 37 спасявания в този заключителен сблъсък. Три от общо четирите плейофни серии на отбора завършиха след изиграването на 7 двубоя.

Ванкувър бе категоричен шампион в редовния сезон в НХЛ и бе смятан за фаворит във финалната серия, след като поведе с 2-0 победи, но допусна 3 разгромни поражения далеч от дома, а крайна сметка и загуби битката в своята зала. Канъкс, които не бяха играли финален плейоф в последните 17 години, никога не са печелили Купа “Стенли” и ще трябва да се пробват отново догодина. /БЛИЦ