Цветана Пиронкова играе с левичарката Петра Квитова днес от 15 часа в мач от четвъртфиналите на “Уимбълдън”. Двете състезателки са полуфиналистки в турнира от миналата година и имат шанс да повторят постижението си.

Балансът в мачовете им досега е в полза на чехкинята, която има две победи.

2008 година, Париж (Фр), квалификации, килим
Цветана Пиронкова – Петра Квитова 3:6, 4:6
2008 година, Цюрих (Швейц), квалификации, хард
Цветана Пиронкова – Петра Квитова 2:6, 6:3, 3:6

Петра Квитова е родена на 8 март 1990 година в Биловец. Тя е висока 183 см и тежи 70 кг. Миналия сезон състезателката получи наградата на Женската тенис асоциация за пробив на годината. В момента чехкинята заема рекордното за кариерата си осмо място в ранглистата.

В кариерата си Квитова има пет титли, като три от тях е спечелила през 2011-а – в Бризбейн (Авл), Париж (Фр) и Мадрид (Исп). Преди десетина дни Петра игра финал на тревата в Ийстбърн, но загуби от Марион Бартоли.

На “Уимбълдън” тя победи последователно Алекса Глач (САЩ), Ан Кеотавонг (Вбр), Роберта Винчи (Ит) и Янина Викмайер (Бел).

Квитова, Пиронкова и Мария Шарапова са единствените четвъртфиналисти, които не са загубили сет в турнира досега. Цвети и Петра са дори по-убедителни в представянето си от шампионката за 2004 година, тъй като не са стигали до тайбрек.

Всички мачове от турнира досега тук