Балкан (Ботевград) и Лукойл Академик ще спорят за титлата в баскетболното първенство. Финалната серия, която се играе до три победи от пет мача, започва в събота (23 май) в Правец. Там ще е и втората среща.

Преди минути обаче стана ясно, че Балкан е наказан с лишаване от домакинство за един мач заради обидни реплики от страна на публиката към съдиите по време на петия полуфинал с Рилски спортист вчера в "Арена Ботевград". Според комисаря Любомир Амиорков е имало: "Многократни скандирания от трибуната с фенове на БК Балкан по адрес на съдиите, с цитирам "Курви сте”.

Решението е следното: Съгласно чл.37.2 от ДАП:

”За нарушаване на установения ред, за непристойни прояви на публиката - с лишаване от домакинство за една среща и глоба в размер на 1000 лева."

Освен това Балкан (Ботевград) понася още три наказания - за двете двете технически нарушения на треньорите Влада Вукойчич (300 лева) и Любомир Лилов (100 лева), както и за хвърлен предмет (500 лева).

ЕТО РЕШЕНИЯТА ТУК


След това решение на Дисциплинарния административен панел към Националната баскетболна лига всичко се обръща с главата надолу. Ясно е, че първите два мача от финалите ще са в Правец. С оглед наказанието Балкан трябва да търси друга зала, в която да приеме Лукойл Академик в третия двубой. БЛИЦ по-рано съобщи за спънките, които се очертават около евентуалния четвърти двубой.

Най-ощетени в случая са феновете на Балкан, които жадуваха финал за първи път от 2008 година. Дано всичко се прави с чиста съвест, а не след нечий натиск...