Жаклин Леонард, мащехата на двукратния шампион на НБА Кауай Леонард, разказа за убийството на бащата на баскетболист на Лос Анджелис Клипърс през 2008 г.

43-годишният Марк Леонард беше застрелян край автомивка. Убийството все още не е разкрито. Бъдещата звезда на НБА тогава е на 17 години. Жаклин признава, че е тъкмо била научила, че е бременна, когато съпругът й умира.

„Чувах как се карат и повишават гласовете си. Това ме уплаши. Не знаех кои са останалите хора в спора. Един приятел на Марк отиде да ги успокои и всичко утихна. След това видях да пристига един пикап“, призна Жаклин Леонард пред „АВС7“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Този пикап обикаляше насам-натам край автомивката. Започнах да нервнича, притеснявах се от присъствието им. Няколко часа по-късно някой дойде до вратата. Той беше в сив суичър с поставена на главата качулка. Лицето му не се виждаше, а само очите. Той започна да стреля. Няколко куршума попаднаха в Марк и стрелецът избяга“, допълва мащехата на баскетболната звезда.

„Аз се притекох, наведох се към Марк и му говорех: Нямаш право да умираш! Какво ще правя, какво ще правят децата?“ Три месеца по-късно и мен се опитаха да убият, но ме уцелиха в крака. Реших да разкажа историята сега, 11 години по-късно, тъй като искам да получа справедливост за съпруга и децата си“, обясни Жаклин.