Обявеният за рекорден седми път за най-добър футболист на годината на България Димитър Бербатов бе изключително доволен, след като получи наградата. Митко е победител в анкетата за 2002, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009 и 2010 г.

"Чудех се какво да кажа сред толкова много хора, събрани на едно място. Благодаря на всички, гласували за мен. Успехите не омръзват, някои го знаят това", бяха първите думи на Митко, след като Борислав Михайлов го награди.

"Искам обаче да кажа защо Христо Стоичков е толкова голям, ама няма да се смееш", обърна се Митко към Камата - "Той знае, че е постигнал всичко това, а то не е никак малко, благодарение на своите треньори, съотборници и предшественици. Не искам да копирам от него, но като погледна хората тук - на първата маса, на задните редове... за едни съм слушал, с други съм играл. Учил съм се от всички вас."

"Наградата си е награда. Но аз ще се радвам след това да седна да поговоря с всички вас, да вдигнем тост и да науча по нещо от всеки един. Защото един футболист може да разчита на добро бъдеще, само ако уважава хората, които са практикували тази игра прeди него, и се е учил от тях", каза Митко, посочвайки легендите на българския футбол, присъстващи в залата.

"Вдигам тост заради всички вас. Заради вас съм тук. Благодаря Ви", каза още щастливият Митко.

"Призовавам журналистите да не гласуват повече за мен. Моля ви, стига сте ме избирали за Футболист на годината. Предпочитам да печелят младите момчета като Ивелин Попов и Ники Михайлов. Като цяло съм изненадан, че получих наградата. Изненадан съм, тъй като очаквах решението да се откажа от националния отбор да натежи в обратната посока. В миналото играта за националния тим е била най-важна. Сега обаче изглежда не бе точно така", добави Бербо след церемонията. /БЛИЦ