Арда победи втородивизионния Ботев (Гълъбово) с 2:0 в контролна среща, играна на стадион „Трейс Арена“ в Стара Загора. Треньорът Стамен Белчев беше дал почивка на Иван Караджов, Спас Делев, Конър Рандъл, Емил Мартинов, а не можеше да ползва и националите Деян Лозев, Румян Ховсепян и Илиас Хасани.

Още в началото Иван Коконов получи хубав извеждаш пас в наказателното поле, но стражът на Ботев парира удара му. Малко по-късно и Радослав Василев имаше възможност за удар, но той не попадна в мрежата. Все пак Василев си направи подарък за 29-ия си рожден ден в 32-та минута, когато се разписа с глава след центриране на Александър Георгиев.

Играчите на тима от Гълъбово отправиха първият си удар към Банков в 36-та минута, но той попадна право в неговите ръце. В 57-та минута преотстъпеният от Арда в Ботев Ерай Карадайъ имаше отлична възможност да се разпише, но от няколко метра не можа да намери рамката на вратата.

В 60-та минута Ахмед Осман отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната греда. В 65-та минута Дарко Глишик също стреля към вратата на ботевци. В 71-та минута при контраатака Илиша Сам изведе отлично Ахмед Осман в наказателното поле и той с едно докосване вкара топката в мрежата покачвайки на 2:0.

В 83-та минута главният съдия отсъди 11 метров наказателен удар за спъване на Димитър Атанасов в наказателното поле. Именно потърпевшият застана зад топката, но Месут Юсуф показа отличен рефлекс и парира удара на преотстъпения от Арда на Ботев (Гълъбово) футболист.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА АРДА: 91.Н. Банков, 22.А. Кръстев, 71.П. Крумов, 5.З. Гаич, 25.М. Леони, 4.М. Стоев, 33.Д. Сидоел, 17.И. Коконов, 15.Л. Уилиан, 30.Ж. Аморим, 99.Р. Василев
РЕЗЕРВИ: 23. М. Юсуф, 3.А. Сесай, 12.Д. Глишик, 11.А. Георгиев, 10.А. Осман, 29.П. Христов, 45.И. Сам

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020