Тодор Батков официално предостави на фондация "Фонд 100 години "Левски" правомощията да организира 100-годишния юбилей на "сините", който е на 24 май. Това съобщиха от "Герена" чрез официалния сайт на клуба. От изявлението става ясно, че Батков е встрани от подготовката за празненствата, с която още от началото най-дейни са именно хората от "Фонд 100 години "Левски", част от който е и Константин Папазов. Тити, председателят на СК "Левски" Стоян Хранов и представители на фенклубовете бяха днес на "Герена" за срещата си с Батков.

Отдавна фондацията подхвана кампанията с изпращането на есемеси с текст DMS LEVSKI на номер 17 777 с цел набиране на средства за юбилея.

Основната цел сега е да бъде постигната договореност с Лацио и италиаците да пристигнат в София за мач на 23 май на Националния стадион "Васил Левски". Ако римските "орли" не се навият, организаторите на юбилея на "Левски" имат резервен вариант.

Цялото съобщение от "Левски":

Днес се състоя среща между ръководството на ПФК "Левски" в лицето на собственика Тодор Батков, изпълнителния директор на клуба Константин Баждеков, председателя на СК "Левски" Стоян Хранов, представители на спортния и футболния клуб, фондация „Фонд 100 години "Левски”, отговарящи за провеждането на мероприятията по честването на стогодишнината на клуба. На срещата бяха обсъдени два варианта за провеждане на събитието на 24 май.

Първи вариант:
Организиране на мач между представителните отбори на ПФК "Левски" и Лацио  (Рим) на 23 май на Националния стадион „Васил Левски”, с начален час 21.45 ч. Преди мача ще бъдат наградени най-значимите по постижение спортисти на клуба. На другия ден в 11.00 честване на „Могилката”  и шествие на ръководство, спортисти и привърженици по маршрут – бул. Витоша 134 – бул. Васил Левски №94, до паметник „Васил Левски”.

Втори вариант:
Организирано честване на „Могилката” на 24 май, шествие на ръководство, спортисти и привърженици по маршрут – бул. Витоша 134 – бул. Васил Левски №94, до паметник „Васил Левски”, концерт-награждаване на най-значимите спортисти на клуба в зала „Универсиада”. Часовете на мероприятията ще бъдат обявени допълнително.

На срещата ръководството на клуба делегира официално правата на фондация "Фонд 100 години "Левски" за организиране и обезпечаване на финансиране честванията на вековния юбилей.

В петък предстои нова среща на организационния комитет, за да бъдат уточнени всички детайли по провеждането на мероприятията.

Всеки, който се чувства съпричастен към каузата, за организиране на запомнящ се юбилей на любимия клуб може да направи лично дарение на сметката на фондацията „Фонд 100 години "Левски”.

BG88UBBS80021003209340,
BIG: UBBSBGSF

http://levski.bg/uploads/news/2014_15/images/00173841.jpg