Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов изяви желание да се върне в България за броени часове утре, за да награди лично наследника си за Футболист № 1 у нас. Точно преди 12 месеца 7-кратният Футболист на годината призова, да не бъде повече включван в анкетата.
 
Сега показа последователност в думите си и пожела да връчи наградата на новия победител, пише “24 часа”. Макар да не е избран за най-добър за 2011 г., Бербатов е изразил желанието си да присъства на днешната церемония в комплекс “Царско село”. И не просто това, а и да даде лично приз на новия № 1, който почти сигурно се казва Николай Михайлов.
 
Бербатов е поискал разрешение от Сър Алекс Фергюсън да пътува експресно до България, за да уважи Футболист на годината. След това нападателят ще се прибере в Англия и да се включи в лагера на Манчестър Юнайтед за домакинския мач с Уигън в понеделник.
 
До късно снощи се чакаше становището на сър Алекс по въпроса. Под сериозна въпросителна е присъствието на другата фигура, за която се смята, че е в призовата тройка - капитана на България и Астън Вила Стилиян Петров.
 
Церемонията за връчване на наградата на Футболист на годината е тази вечер от 18:30 часа и ще бъде излъчвана пряко по БНТ.