Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Берое се класира на финал за Купата на България и на 15 май ще спори за трофея с "Левски". Пред около 9000 зрители в Стара Загора пределно мотивираните избраници на амбициозния Петър Хубчев детронираха Славия, побеждавайки с минималното 1:0 в нервен двубой. Така важното попадение в 1/2-финала-реванш реализира Георги Андонов в 87-ата минута, като по този начин изстреля заралии на последното стъпало в турнира, който през 2010 година беройци спечелиха начело с Илиан Илиев. Любопитното е, че тогава на финала тимът имаше за съперник Черноморец (Поморие), воден от Хубчев, който отстъпи на сегашния си отбор с 0:1, а попадението в Ловеч вкара Дончо Атанасов.

В същото време загубата под Аязмото днес тотално провали сезонът на Славия. Именно Купата на България беше целта пред клуба от "Овча купел", с която Велислав Вуцов и момчетата му искаха да зарадват феновете си по случай 100-годишния юбилей. И след като преди седмица Славия не успя да вкара на Берое в първия мач в София, днес картинката се повтори и логично "белите" се сбогуваха с турнира.

Реваншът започна равностойно. В 11-ата минута Борислав Стойчев потърси с дълго извеждащо подаване напред Георги Андонов, но Георги Петков бе по-бърз и улови топката. Минута по-късно Славия получи правото да изпълни пряк свободен удар на 35 метра фронтално на вратата. Живко Желев стреля по земя, но топката мина покрай вратата, пазена от Иван Караджов.

В 19-ата Георги Андонов пробва удар от далеч, но кълбото мина встрани от целта. В 22-ата минута Павле Попара центрира от фаул, Андонов изчисти обаче с глава в корнер. След изпълнението му защитата на Берое се справи и Давид Каядо организира бърза контраатака, при която Димо Атанасов фаулира Елиаш Да Силва. След вдигането на жълти картон играчът на Славия хвана съдията Георги Кабаков за ръката и му поиска обяснение. В този момент реферът предупреди Атанасов, че при втора негова проява ще го изгони. Пламен Крумов центрира от прекия свободен удар, но Георги Петков излезе и улови.

Малко след това отново Крумов опита директен удар от пряк свободен удар, като този път топката срещна стената.

В 32-ата минута Славия пропусна да поведе в резултата. Започналият и днес титуляр младок Радослав Василев овладя добре топката на границата на наказателното поле, финтира Владимир Зафиров, след което Борислав Стойчев също не успя да го спре, последва удар с левия крак, но на сантиметри над напречната греда.

Малко по-късно Антонио Ливраменто пробва да изненада Караджов с далечен изстрел, но прати топката в аут. В 42-ата, при една върната към Елиаш топка, той пробва топовен изстрел от около 40 метра, Георги Петков обаче успя да изчисти в корнер.

Картината на терена не се промени много и през второто полувреме. В 60-ата минута Тодор Янчев тества рефлекса на бившия си съотборник в ЦСКА Иван Караджов, но стражът на Берое бе на мястото си и спаси изстрела на опитния играч.

В 65-ата Венцислав Христов проби остро и центрира, но Андонов не можа да засече кълбото и пропусна да даде преднина на домакините.

В 74-ата минута се стигна до меле между играчите, които за щастие продължи само няколко секунди. Реферът Георги Кабаков посегна към джобчето с червените картони, но след това размисли и охлади страстите с по един жълт за Борислав Стойчев и Радослав Василев.

В 82-ата Георги Петков спаси Славия. Появилият се по-рано на смяна за домакините Амир Саюд центрира отстро отляво, Даниел Златков отклони топката към собствената си врата в опита да я изчисти, опитният страж обаче демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер.

В тези минути натискът на Берое стана още по-масиран, след като и Вуцов "помогна" за това, изкарвайки дефанзивни играчи и пускайки на местата им офанзивни с идеята да се търси задължителен гол. В игра се появи и опитният Тодор Колев, който обаче не помогна на "белите".

В същото време пък публиката под Аязмото все по-силно окуражаваше любимците си, очаквайки от тях да ги зарадва, като отбележи попадение. Така и стана - в 87-ата минута трибуните бяха "взривени". Храмът на зелените сърца полудя, след като Георги Андонов обезглави славистите. Пламен Крумов центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на "белите", където Андонов беше изпуснат от бранителите на гостите и реализира от близко разстояние за крайното 1:0.

Мачът по минути - ТУК

БЕРОЕ - СЛАВИЯ 1:0
1:0 Георги Андонов (87)

ber.jpg
БЕРОЕ: 73.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 3.Владимир Зафиров, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва, 8.Алберто Лоузейро, 88.Давид Каядо (65-71.Амир Саюд), 7.Георги Андонов (90-27.Игор Джоман), 29.Елио Мартинс, 10.Венцислав Христов (90+4-6.Иво Иванов)
Резерви: 1.Теодор Скорчев, 2.Здравко Илиев, 6.Иво Иванов, 27.Игор Джоман, 11.Дончо Атанасов, 71.Амир Саюд, 70.Джери Ситое
Треньор: Петър Хубчев

logo_Slavia.jpg

СЛАВИЯ: 1.Георги Петков, 18.Филип Филипов, 6.Даниел Златков, 3.Живко Желев, 17.Димо Атанасов, 14.Янко Сандански (89-77.Здравко Лазаров), 5.Тодор Янчев, 20.Радослав Димитров (77-9.Тодор Колев), 10.Павле Попара (67-21.Богомил Дяков), 35.Антонио Ливраменто, 11.Радослав Василев
Резерви: 99.Ивайло Иванов, 21.Богомил Дяков, 22.Виктор Генев, 8.Чавдар Янков, 77.Здравко Лазаров, 9.Тодор Колев, 33.Галин Иванов
Треньор: Велислав Вуцов


Стара Загора, стадион "Берое" - 9000 зрители
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Венцислав Христов, Борислав Стойчев, Иван Караджов, Георги Андонов (Берое); Димо Атанасов, Живко Желев, Радослав Василев, Янко Сандански (Славия)

ВИЖТЕ СЕКСИ ПРОГНОЗАТА НА СЕКСИ БОМБА ЗА БЕРОЕ - СЛАВИЯ ПРЕД БЛИЦ TV!

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ