Берое удари у дома ЦСКА с 2:1 в среща от 11-ия кръг на efbet Лига и спря серията от три победи на "червените" във всички турнири, отдалечавайки ги от първите две места в класирането, заемани от шампиона Лудгорец и Левски. Ибрахима Конте (31) и резервата Рубен Бигидо (78) се разписаха за домакините, а в самия край Али Соу (90) върна един гол и оформи крайния резултат. Това беше първи успех на тима от Стара Загора срещу "червените" за първенство у дома от 1990 година и освен това прекъсна поредица от 15 двубоя без успех над "армейците" във всички турнири - 4 равенства и 11 загуби.

В първите 15-ина минути играта бе равностойна без положения пред двете врати. Само Евандро от гостите пробва късмета си, но след удара му в 14-ата минута топката излезе в аут. Феновете на домакините пък не подкрепяха своите любимци до 20-ата минута и бяха извадили плакат с призив "Вън бездушниците от Берое".

В 31-ата минута отне топката от Кери в средата на терена, напредна и пусна към Ибрахима Конте, който финтира Албентоса и с шут по земя преодоля вратаря Бусато. Така Берое поведе с първия точен удар в мача.

„Червените“ се опитаха да отвърнат на удара в заключителните секунди на първата част Кери стреля добре от фаул, но топката премина на около половин метър покрай вратата на Перниш. Малко след това и Тиаго опита да реализира от пряк свободен удар, но не намери целта.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Гостите започнаха по-добре второто полувреме и шест минути след началото му можеха да изравнят. Соу надбяга Бандаловски и излезе сам срещу Перниш, но шутира в тялото на вратаря. В 57-ата минута пък Йосипович се озова за момент фронтално сам срещу вратаря на гостите Бусато, но притичалият Бикел му отне топката.

В 65-ата минута Берое бе близо до втори гол. След центриране от корнер Алкан отклони топката с глава към Генев, който също с глава стреля от 4-5 метра, но право в ръцете на Бусато.

„Армейците“ нямаха никаква идея как да стигнат изравнително попадение, а в 77-ата минута появилият се като резерва Бригидо им нанесе нов тежък удар, след като напредна добре и с мощен шут матира Бусато за 2:0.

В 84-ата минута Берое като по чудо не отбеляза трето попадение. Камбуров получи на около 15 метра от голлинията, а изстрелът му по диагонал профуча на сантиметри покрай дясната греда. Малко след това феновете на „червените“ започнаха да скандират: „Люпко вън“.

Все пак гостите върнаха един го в 90-ата минута, когато Али Соу вкара с глава след центриране от фаул.

След успеха си Берое излезе пети с 18 точки. ЦСКА остава на четвърта позиция с 19 точки, изоставайки на една от Локо (Пд), на 7 от Левски и на 8 от лидера Лудогорец.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020