Спортно-техническата комисия към БФС обяви, че Черноморец побеждава със служебното 3:0 Етър в двубоя от 27-ия кръг на "А" група, който не се състоя на 13 май, както беше по програма. "Виолетовите" бяха погребани от турските си собственици начело с Фейзи Илханлъ и няма да участват в оставащите кръгове до края на сезона, като на Славия, "Левски" и "Ботев" (Пд) също ще бъдат присъдени служебни победи.

Решенията на СТК:

* ПРИСЪЖДА СЛУЖЕБЕН РЕЗУЛТАТ 0 : 3 в полза на ПСФК”Черноморец Бургас” –в срещата от ХХVІІ-микръг на "NEWS7 футболно първенство" „А” ФГ -  ПФК”Етър 1924”– ПСФК”Черноморец Бургас”. На основание  чл. 24, ал. 1, буква а/ се отнемат 3 точки от актива на ПФК”Етър 1924”  и се присъжда служебна загуба. СТК сезира ДК на същия да се наложи и съответната имуществена санкция съгласно чл. 24, ал. 1, буква а/ от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезона 2012/2013 година.

* На основание уведомление от ПФК „Етър1924” АД, срещата от ХХVІІІ-ми кръг на "NEWS7 футболно първенство" „А” ФГ между отборите на ПФК „Славия” Сф  и ПФК”Етър 1924”,  няма да се състои по предварително обявената програма.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ