Бившият нападател на ЦСКА Генади Симеонов победи в съдебен спор фирма за бързи кредити, завела дело срещу него заради използван, но невърнат заем. Информацията е на в. „Конкурент“ след проверка по гражданско дело №4273/2018 г., разгледано в средата на юни т.г. от VI състав на врачанския районен съд, председателстван от съдия Пламен Шумков.

Претенциите към Симеонов са за използвана карта за бързи кредити в размер на 800 лева, които ексфутболистът е използвал през 2016 г. и не е върнал. Поради това от "Агенция за контрол на просрочени задължения" ЕАД завели дело срещу него. Искът е бил за доста над използваната от Симеонов сума от 800 лева, тъй като били добавени 67,76 лв. договорна лихва, 100 лева административна такса за събиране на вземането, както и още 316,24 лева - такса гаранция. Така общият размер на претенциите на финансовата институция нараснали до 1293 лева, пише още в материалите по делото.

От доказателствата по делото обаче личи и, че Симеонов не е подписал договор за връщане на сумата, което трябвало да стане на 4 вноски по 217 лева. Въпреки това обаче кредитната институция "Ф.... Б...." ЕООД очаквала парите на 4 вноски от 9 юни до 7 октомври 2016 г.

Решението на съдия Шумков обаче е изцяло в полза на бившия футболист, тъй като ищецът не успял да докаже, че Симеонов е сключил договорни отношения, без значение дали е ползвал парите.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Въпреки дадения 2-седмичен срок за обжалване пред окръжния съд, такова не е последвало, а решението на районния съд, който е първа инстанция по спора, е придобило окончателен вид.

Любопитна подробност по казуса е, че адвокат Михаил Димитров е бил назначен за особен представител на подсъдимия Симеонов, който така и не влязъл в съдебна зала, тъй като не вдигал дори мобилния си телефон.

48-годишният Генчо Симеонов през кариерата си на активен футболист е играл за Ботев (Враца), Берое, Левски (Лом), литекс, Спартак (Плевен), Локомотив (софия), Първа атомна (Козлодуй), Монтана, Металург (Перник), ЦСКА, Марек, Спартак (Варна), Ботев (Пловдив), Балкан (Ботевград), Локомотив (Мездра), Ботев (Криводол), Расово, Пирин (Гоце Делчев) и Хебър.

От престоя му в ЦСКА през есента на 1999 г. паметни остават двата гола за шест мача. Едно от попадения е във вратата на Нюкасъл на „Сейнт Джеймсис Парк“ в среща от Купата на УЕФА, когато в добавеното време вкарва за 2:2.

Симеонов е известен с това, че умее да пилее пари. Само седмица, след като спечели 50 000 лева от телевизионно шоу, той успя да им види сметката след луди купони.