Бизнесменът Юлиян Инджов коментира актуалната ситуация около ЦСКА и бъдещето пред клуба. Както е известно, "червените" продължават да са в несъстоятелност.

"За ремонта на Сектор "В" на стадиона трябва да питате Гриша Ганчев, той се е заел изцяло с тези дейности. Аз помагам на ЦСКА като фен. Под каква форма обаче, не искам да казвам конкретно. Това не е толкова важно. Други хора също помагат на клуба в тези тежки моменти", коментира Инджов пред "Тема спорт".

На въпрос за бъдещето на ЦСКА, Инджов отговори: "Ясно е, че има два варианта. Най-важното за клуба е да получи професионален лиценз през лятото. Това може да стане по два начина. От една страна, имаме старото дружество ПФК ЦСКА. За него не мога да предвидя какво ще се случи, тъй като се намира в процедура по несъстоятелност и е с неясно бъдеще. Заради някои юридически особености това дружество няма как да бъде оздравено преди края на месец май. А това означава също, че не може да кандидатства за професионален лиценз. Всички разбирате какво ще се случи, ако ПФК ЦСКА не вземе лиценз през това лято. От друга страна, имаме новото дружество ФК ЦСКА. Вариантът пред него също е да вземе професионален лиценз. И това изглежда като начина, по който клубът може да се спаси."

На въпрос, най-добрият вариант ли е ФК ЦСКА да продължи участие, Инджов каза: "Това е една от идеите - това дружество да е участник в първенството, дори да стане такъв още през пролетта. Но от мен нищо не зависи пряко. Казах ви какви са двете възможности пре ЦСКА и особеностите, свързани с тях. От тук нататък решението за клуба трябва да го вземе БФС."

"За да влезе ФК ЦСКА във Висшата лига, трябва да получи професионален лиценз. И ако това може да се случи до началото на лятото - много добре. Дано се получи", завърши Инджов./БЛИЦ СПОРТ

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА

 Резултати, голмайстори и програма на Купата на България - ТУК !!!