За днешната евроквалификация с Уелс новият ни национален селекционер Лотар Матеус прекроява сериозно състава, на който залагаше Станимир Стоилов. Сблъсъкът стартира в 21:30 часа на стадион "Кардиф Сити", като преди този мач България е на дъното на Група "G" без спечелена точка след загубите с 0:4 от Англия и 0:1 от Черна гора. Уелс изигра само една среща до момента и също претърпя поражение с 0:1 от черногорците.

Срещу "драконите" Матеус ще излезе със схема 4-2-3-1, като половината от играчите ще бъдат нови в сравнение със състава, който Мъри ползва при последната си квалификация срещу Черна гора. Промени няма да има единствено при вратарския пост, където е участникът в Шампионската лига Николай Михайлов.

В защитата ни ще има сериозни промени. Получилият за първи път повиквателна Николай Бодуров се очаква да започна титуляр в Кардиф. Бранителят на Литекс ще е на десния бек, където поради контузия отсъства Живко Миланов. Отляво пък ще е Петър Занев, който заменя другия с травма - Веселин Минев. Като централна двойка защитници пред Михайлов ще играят зачеркнатият от Стоилов Валентин Илиев и още един бивш футболист на ЦСКА - Иван Иванов.

В халфовата линия се завръща Благой Георгиев. Играчът на руския Терек ще си партнира в средата с капитана Стилиян Петров, а по дясното крило ще оперира Георги Пеев. На познатата си позиция отляво ще е крилото на Болтън Мартин Петров. Така от титулярния състав отпада Станислав Ангелов-Пелето, който бе неизменна част от състава на България в последните години.

На върха на атаката на България се очаква да застане нападателят на израелския Ашдод Димитър Макриев, а непосредствено зад него ще бъде новото попълнение на Газиантепспор Ивелин Попов. Въпреки че Макриев се включи успешно преди две години срещу Кипър, той бе пренебрегван впоследствие от Мъри за сметка на Валери Божинов и Димитър Рангелов.

Дебют начело на Уелс тази вечер ще направи новият селекционер Брайън Флин, който замени Джон Тошак. Многото проблеми с контузии в атака поставят под въпрос тримата в предни позиции, като най-вероятно Стив Морисън от Милуиол ще отстъпи мястото си на Хал Робсън-Кану, който играе за Рединг.

В отбрана липсата на отказалия се Дани Габидон ще бъде компенсирана от централния защитник на Суонси Ашли Уилямс. Нападателят Чед Еванс и халфът Джо Алън също отпаднаха от състава, тъй като са контузени.

Днешният сблъсък ще е седми между Уелс и България. До момента сме постигнали 3 победи над "драконите", претърпели сме 2 загуби и 1 мач е завършила наравно. В другата среща от нашата група Черна гора приема Швейцария също от 21:30 часа. /БЛИЦ

УЕЛС - БЪЛГАРИЯ
Днес от 21:30 часа
Кардиф, ст. "Кардиф Сити"
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)
Пряко по БНТ 1

Вероятни състави
wales.gif
УЕЛС: Уейн Хенеси, Сам Рикетс, Джеймс Колинс, Ашли Уилямс, Крис Гънтър, Дейвид Едуардс, Джо Ледли, Дейвид Воън, Гарет Бейл, Саймън Чърч, Хал Робсън-Кану
Резерви: Боаз Майхил, Дани Колинс, Нийл Тейлър, Кристиан Рибейро, Андрю Крофтс, Анди Кинг, Стив Морисън
Контузени: Крейг Белами, Робърт Ърншоу, Арон Рамзи, Чед Еванс, Джо Алън
Наказани: няма

bg.gifБЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов, Николай Бодуров, Валентин Илиев, Иван Иванов, Петър Занев, Стилиян Петров, Благой Георгиев, Георги Пеев, Мартин Петров, Ивелин Попов, Димитър Макриев
Резерви: Владислав Стоянов, Йордан Милиев, Павел Виданов, Чавдар Янков, Станислав Ангелов, Валери Домовчийски, Цветан Генков, Димитър Рангелов
Контузени: Станислав Манолев, Живко Миланов, Веселин Минев
Наказани: няма