Младежките национални тимове на Латвия и България до 21 години завършиха 0:0 в среща от група 5 на квалификациите за Евро 2021 в Унгария и Словения. Младите "лъвчета" направиха един куп пропуски и веднъж дори нацелиха гредата, за да си тръгнат само с точка от Рига срещу последния в групата.

Срещата на стадион „Сконто“ започна добре за младежите ни, които имаха два добри шанса в първите минути. Още в 3-ата минута шут на Илия Юруков бе блокиран, а три минути по-късно същото се случи и след удар на Доминик Янков.

След това играта се успокои и липсваха положения пред двете врати до 25-ата минута, когато Даниел Наумов трябваше да се намесва при удар на Гринбергс. Две минути след това Валентин Антов имаше добра възможност да изведе “лъвчетата” напред в резултата, но вратарят Матревичс спаси. Сеунди по-късно селекционерът на България Александър Димитров извърши принудителна смяна и на мястото на Иван Турицов влезе Виктор Попов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В 35-ата минута Лиепа не намери очертанията на вратата, а три минути по-късно Антов направи нов пропуск. В края на първата част шут на Янков бе блокиран.

На полувремето Мартин Минчев замени активния през първата част Доминик Янков, а след почивката домакините започнаха по-активно и Наумов се наложи да спасява опасен удар на Яунземс. В 48-ата минута младежите ни контраатакуваха и Матревичс отрази удар на Станислав Иванов, а секунди след това и Йорданов пропусна нова добра възможност.

Българите продължиха да търсят по-активно гола, но нямаха късмет в завършващата фаза на атаките си. В 65-ата минута Йорданов изпълни добре свободен удар в близост до наказателното поле, но стражът Матревичс сложи ръката си и изби в корнер.

Младежите ни продължиха да правят пропуск след пропуск до самия край. В 75-ата минута Мартин Минчев пробва интересен удар и топката излезе в аут. След това появилият се като резерва Георги Русев нацели напречната греда, а топката попадна в Петко Христов, чийто удар се отби в крака на защитник. При следващата атака на „лъвчетата“ Русев отново излезе на излезе на изгодна позиция и отправи удар, но право в ръцете на вратаря Матревичс.

След равенството България има 5 точки и изостава на 2 от лидера Полша, който в този кръг приема Сърбия. Латвия е на дъното с 2 точки. В следващия мач младежите ни приемат Полша на 15 ноември.

Латвия - България 0:0

Латвия: Матревичс, Минкевис, Балодис, Спрудс, Зеленковс (67-Хвойникис), Соловенйчикс, Лиепа, Гринбергс, Савелйевс (90-Чударс), Регза, Яунземс (87-Емзис)

България: Наумов, Лясков, Петков, Антов, Кръстев, Янков (46-Минчев), Йорданов, С. Иванов (76-Г.Русев), П. Христов, Юруков, Турицов (28-Попов)

Рига, стадион "Сконто"
Съдия: Марсел Бирсан (Румъния)
Жълти картони: Минкевичс и Соловенйчикс (Латвия); Христов, Юруков и Кръстев (България)