Единият от помощниците на Лотар Матеус - Михаил Мадански, заяви че Валери Божинов не е в националния отбор заради Борислав Михайлов.

"В деня преди Матеус да подпише договора си проведохме разговор. На срещата бяхме аз, Лотар, германският му мениджър, Боби Михайлов и Цанко Цветанов. Михайлов посъветва Матеус да не вика Божинов, защото напоследък не е сериозен", заяви пред "Канал 3" Михаил Мадански. Пмощникът на Матеус добави, че все пак е била изпратена повиквателна на Божинов, но Матеус в крайна сметка е решил да го извади от състава за квалификацията с Уелс.

Новият национален селекционер Лотар Матеус събира избраниците си на лагер в Правец в понеделник в 15 часа, а първата тренировка ще се проведе от 17 часа. В 21 часа германецът ще седне в ложите на Националния стадион "Васил Левски", за да гледа на живо дербито между Локо (Сф) и ЦСКА. През следващите дни Матеус ще подготвя избраниците си за евроквалификацията с Уелс, която е на 8 октомври. Четири дни по-късно на "трикольорите" предстои и контрола със Саудитска Арабия. /БЛИЦ