Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че не е съветвал Лотар Матеус на кои играчи да праща повиквателни за предстоящата евроквалификация с Уелс на 8 октомви и контролата със Саудитска Арабия четири дни по-късно.

Както е известно, Валери Божинов не попадна в списъка на германеца. Това предизвика гнева на нападателя на Парма, който заяви, че на Матеус му казват кои играчи да вика.

"Лотар Матеус ходи до Флоренция с кола, спа там, гледа го, вечеря с него, така че това си е негов избор. Не му давам аз съвети", каза Михайлов.

"Националният отбор не е даденост за играчите. Валери да не говори. Първо да си оправи другите неща. Негова работа си е да решава дали ще играе в националния или не", коментира Михайлов заканата на Божинов, че единствен той ще решава дали да се върне в националния отбор.

2_1.jpg

"Аз не знам дали в Англия като извикат 20 играчи и двама отпаднат от групата или играят само 5 минути, след това да се отказват от националния за следващия мач. Както беше направил Иван Стоянов. Нашите футболисти са много тънкообидни, но това си е техен проблем", продължи Михайлов.

"Ще бъде много жалко, ако Стилиян напусне националния след квалификациите. Аз нямам такива сведения. Освен ако го е казал официално. Той има още какво да даде на представителния ни тим и не е на години, на които да се отказва", смята Боби.

"Надявам се да победим Уелс. Това е най-важното. Правим сериозни финансови усилия. Наемаме чужденец, плащаме му за това което прави, а резултатите му ще ги видим в бъдеще и тогава ще ги оценяваме", продължи президентът на БФС.

"Първенството ни продължава да бъде много интересно. Ако вчера сте гледали двата мача (б.а. - Сливен – Левски и Локо (Сф) – ЦСКА), те бяха на много високо ниво. Така че, не виждам какво не ви харесва в това първенство. Освен това Матеус не е виждал повечето играчи и иска да го направи в лагерна обстановка. Правим нужните финансови усилия да извикаме 24 футболисти, които да пътуват с нас, за да може той да избере най-добрите от и да има планове за бъдещето", заяви Борислав Михайлов по повод голямата бройка футболисти от вътрешното първенство, повикани в националния отбор. /БЛИЦ