Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви след срамното 0:1 от Черна гора, че е приел оставката на Станимир Стоилов. Веднага след загубата във втората евроквалификация Мъри обяви, че напуска.

"Приемам му оставката и започвам да мисля кого ще назначавам. Той постъпи коректно", заяви Михайлов.

"Утре трябваше да пътувам за Атина, за да се срещам с Мишел Платини, отказвам пътуването. Може да има временен вариант, сега нищо не съм мислил. Говорим само за треньора, а не за Сираков", добави шефът на БФС.

"Имаме 60-70 човека с лиценз "Про". Ще търсим треньор. Проблемът е, че до мача с Уелс няма много време. За чужденец трябват пари. Да ви кажа ли колко взима руския треньор (б.р. - Дик Адвокаат) - колкото е бюджета на нашия футболен съюз! Нещата не са толкова лесни", продължи Михайлов.

"Всеки ден, вие журналистите пишете и анализирате и много пъти съм ви казвал, че също трябва да дадете вашата честна и истинска преценка. Вие ми кажете и аз ще се съглася с всяко ваше мнение. Всички наши футболисти играят в чужбина. Днес Черна гора не беше толкова добър отбор, колкото беше в другите квалификации, но ни победи. Или много голяма липса на шанс или толкова си могат, или са в дупка. Те не са от детската градина, а трябва да се опитваме да ги вадим. Ако сами не се извадят, значи няма шанс. Лошото е, че след загубата от Англия се създаде истерия, която ни навреди още повече и днес, когато трябваше да победим задължително - ние загубихме", добави героят от САЩ`94.

"Който е обичал Стоилов сега се радва, че той ще отиде някъде другаде. Които не са го обичали се радват, че Стоилов си тръгва", завърши президентът на БФС. /БЛИЦ