Премиерът Бойко Борисов вкара гол и пропусна дузпа при победата на Витоша (Бистрица) с 3:0 над Сливнишки герой в мач от републиканското първенство за ветерани. С този успех „тигрите“ се класираха за финала на зона „София“, съобщава vitoshanews.com.

Първото полувреме беше равностойно, а напречната греда спаси Героя секунди преди почивката след технично изпълнение на Светослав Петров. По-интересно беше след паузата, когато физическите сили на тима от Сливница попривършиха и това остави доста пространства за бързите играчи на Витоша.

Пред вратата на отличния в този мач Владимир Манолков се заредиха положения. Логично се стигна и до откриване на резултата. Петров след продължително разиграване прехвърли стража на гостите за 1:0 в 42-ата минута.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След това гостите можеха да изравнят при контраатака, обаче Григор Карамфилов уцели гредата. В ответната ситуация Светослав Петров шутира към вратата, а Валентин Найденов изби с ръка топката в наказателното поле. Главният съдия Петър Григоров веднага посочи бялата точка – дузпа за Витоша!

Бойко Борисов стреля силно в долния десен ъгъл на вратата, но Манолков изби в корнер. Николай Божов центрира от корнера, а Гошо Гинчев с глава заби топката в мрежата за 2:0. Това окончателно пречупи съпротивителните сили на Сливнишки герой. Малко преди последния съдийски сигнал Борисов оформи класическото 3:0. Божов се пребори с двама защитници на гостите и изведе премиера на България в чиста позиция, а опитния нападател с №13 не представляваше проблем да опъне мрежата.

На финала Витоша ще се изправи срещу Беласица. Петричани биха Хебър с 1:0 на неутрален терен в Самоков. Единственото попадение в мача заби Щерю Димитров–Ромарио. Това бе трета последователна победа за ветераните от Петрич, които преди това се наложиха последователно над Вихрен с 3:2 и над ФК Кюстендил с 2:1.

Видео: YouSofia