Нападателят на Парма Валери Божинов заяви, че е изненадан, че Лотар Матеус не го включи в състава за предстоящата евроквалификация с Уелс на 8 октомври.

Новият национален селекционер на България бе в Италия преди дни и изгледа на живо изявите на Божинов в мача между Парма и Фиорентина. Двамата са разговаряли, като наставникът с нищо не е показал на Валери, че смята да го игнорира. Затова самият нападател е на мнение, че други са взели това решение, а не Матеус.

Божинов бе категоричен за едно - отсега само той ще решава дали да се завърне в националния отбор при нова повиквателна.

"Не знам. Той си е треньорът, той определя, той решава. Аз имах разговор в събота с Матеус - доста добър. Няма да казвам точно какво сме си казали, остава за мен. Но това, което сме говорили, и това, което се получава, е съвсем обратното. Това е животът. Животът продължава. Аз съм футболист на Парма, върша си работата, гледам да играя добре за Парма и това е", заяви за "Гонг" Валери.

"Не мисля, че Матеус има някаква ръка в цялата работа. Все пак той тепърва е тук, познава ме като футболист и човек. Аз за себе си знам, че има други неща. Може би игрите, които направих в националния отбор, и слабите резултати. Може би и заради това. Ако аз съм причината и тези резултати са заради това, че съм в националния отбор, няма проблеми. Така са преценили, така са направили. Животът продължава за мен, за България, за всички останали", продължи нападателят.

"Завръщане в националния отбор?! Вече всичко си зависи от мен. Топката е в мои ръце. Ако човек играе добре, старае се, и показва на какво е способен, ще дойдат други времена, други неща ще се случват. Така че си мисля, че от тази ситуация, и това, което аз съм разговарял, и се получи по различен начин, топката е в мои ръце, и оттук нататък аз ще преценявам дали ще играя или няма за националния отбор. За мен кариерата не свършва тук. Имам си отбор, на достатъчно сериозно ниво, в Серия "А". Прехраната си я изкарвам в Италия. Националният отбор не е прехрана. Аз не идвам за пари в националния, а за да помогна и да играем на Европейско. Явно, че на този етап не се получаваха нещата. Мисля, че всички ние знаем за какво става въпрос. Дано се оправят нещата. Пожелавам успех на Матеус, човек, който е постигнал много, но явно не са му дали достатъчно картбланш. Но в България е така, трябва да видим всички, че положението няма да се оправи. Дано да сме живи и здрави, някои ден всичко ще се оправи", добави Божинов.

"Вина в Матеус не виждам. Не е той човекът, който определя. Това, което той ми каза, и това, което се получи за няма и една седмица... мисля, че има и други намесени неща. Но това е мое мнение, мои неща. Ако аз съм причината, няма проблеми. Един футболист не прави чудеса. Има достатъчно играчи, които да ме заместят", смята нападателят на Парма.

"Аз на когото има, ще кажа каквото искам на четири очи. Днес си говорихме пак с Матеус, и преди седмица. Но за наши си неща. Но когато трябва да ги кажа, няма да го направя пред медиите, а на когото трябва лично", завърши Божинов. /БЛИЦ