Черноморец постигна победа с 2:0 над Миньор (Перник) в последния мач от 6-ия кръг на "А" група. За "акулите" това е първи успех в новото първенство, в което до този момент имаха 2 равенства и 3 загуби.

Успехът за водения от Димитър Димитров-Херо тим дойде след автогол на Сабри Бумела в 45-ата минута и попадение на Гаел Нлундулу в 69-ата.

С актив от 5 точки "акулите" изплуваха над зоната на изпадащите и вече са на 12-ото място. Миньор пък е единственият отбор в "А" група, който продължава все още да е без победа. "Жълто-черните", водени от Николай Тодоров-Кайзера, заемат последната 16-а позиция с едва 2 точки в актива си.

Мачът на стадион "Лазур" не се отличи с кой знае какви футболни достойнства. "Акулите" на Димитър Димитров-Херо държаха инициативата през цялото време, но в играта им личеше припряност и напрежение. В 15-ата минута дойде първото сериозно положение за домакините, след като Даниел Младенов нацели напречната греда след хубав удар от границата на наказателното поле.

Черноморец увенча с успех натиска си в 45-ата минута, когато Сабри Бумела си отбеляза автогол, разписвайки се в мрежата на съотборника си Николай Банков - 1:0.

През втората част играта отново се развиваше в половината на гостите, но чистите голови положения липсваха. В 69-ата минута в най-добрата атака в двубоя, „акулите“ удвоиха аванса си. След хубаво центриране на Венелин Филипов, Гаел Нлундулу засече по най-добрия начин топката и оформи крайното 2:0.

До края на срещата домакините имаха възможност да направят успеха си още по-изразителен, но пропуски в завършващата фаза ги лишиха от това.

Неприятната новина за щаба на „акулите“ са контузиите на Яник Боли и капитана Траян Дянков, които получиха разтежения и бяха принудително заменени.

ЧЕРНОМОРЕЦ - МИНЬОР 2:0
1:0 Сабри Бумела (45-автогол), 2:0 Гаел Нлундулу (69)

Двубоят по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
5 - Венцислав Христов беше изведен от Уатара сам срещу вратаря на Миньор Николай Банков, но си поведе твърде дълго топката и не успя да открие резултата в полза на домакините.
15 - ГРЕДА! Даниел Младенов стреля от около 30 метра, като се опита да прехвърли Банков, но топката срещна напречната греда на вратата на Миньор.
22 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Траян Дянков.
29 - Яник Боли падна в наказателното поле на Миньор и изрази претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена от съдията Вихрен Манев.
33 - smqna.jpg Принудителна смяна за домакините. Получилият травма Яник Боли не може да продължи срещата и е заменен от Гаел Нлундулу.
36 - jalt.jpg Жълт картон за Крум Бибишков.
45 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за Черноморец след автогол на Сабри Бумела. Алжирският футболист на Миньор засече топката в собствената си врата.
45 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Николай Христозов е заменен от Иван Михов в състава на гостите от Перник.
47 - Гаел се откъсна сам срещу Банков, но се забави, след което стреля, но вратарят на Миньор спаси.
63 - Димитър Димитров-Херо извършва две смени.
63 - smqna.jpg Преслав Йорданов заменя Венци Христов.
63 - smqna.jpg Пламен Димов се появява на мястото на Траян Дянков.
63 - smqna.jpg Смяна и за гостите. Йордан Юруков напуска терена, Венцислав Иванов влиза.
67 - Венци Иванов стреля опасно, но встрани от вратата на Стоян Колев.
69 - topka.jpg ГОЛ! 2:0 за Черноморец! Гаел Нлундулу бележи, след което се възползва от колективна грешка на бранителите на Миньор, отне им топката и реализира в мрежата на Николай Банков.
75 - smqna.jpg Фарес Брахими е заменен от Николай Владинов.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Черноморец победи Миньор с 2:0.
2_8.jpg
ЧЕРНОМОРЕЦ: 
12.Стоян Колев, 2.Траян Дянков, 3.Георги Терзиев, 6.Тодор Паланков, 22.Цветомир Цонков, 11.Даниел Младенов, 44.Венелин Филипов, 32.Исуф Утара, 37.Жереми Фо-Поре, 10.Венцислав Христов, 91.Яник Боли (33-92.Гаел Нлундулу)
Резерви: 1.Ник Дашев, 5.Николай Николов, 9.Преслав Йорданов,
17.Крум Стоянов, 25.Пламен Димов, 30.Лъчезар Балтанов, 92.Гаел Нлундулу
Треньор: Димитър Димитров

minyor.jpg
МИНЬОР:
 1.Николай Банков, 4.Николай Христозов, 5.Борислав Стойчев, 23.Венцислав Василев, 14.Ивайло Цветков, 11.Илиян Илиев, 33.Том, 42.Фарес Брахими, 76.Крум Бибишков, 99.Сабри Бумела, 77.Йордан Юруков
Резерви: 22.Боян Пейков, 2.Райчев, 3.Иван Михов, 9.Николай Владинов, 13.Ивайло Стоянов, 15.Салас Окечукво, 59.Венцислав Иванов
Треньор: Николай Тодоров


Бургас,
стадион "Лазур"
Съдия: Вихрен Манев