Португалецът Давид Каядо е автор на най-красивия гол за годината по родните терени. Звездата на Берое се разписа за победата над Литекс с 1:0 в мач от 12-ия кръг. Пред около 1000 зрители в Стара Загора домакините триумфираха срещу кандидата за участие в Лига Европа.

В 49-ата минута при заучена комбинация Алберто Лоузейро чукна за Каядо, който със страхотен шут извън наказателното поле изпрати топката в далечния горен ляв ъгъл на вратата на Илко Пиргов с доста сила – 1:0. От името на Каядо наградата взе изпълнителният директор на Берое Боян Боев. Победителят е в родината си заради Коледните и новогодишни празници.

"Аз съм изключително горд и много щастлив, че получих това отличие. Много съм горд, че именно това отличие носи името на Христо Стоичков, който е най-големият български футболист. Това значи много за мен, сподели Каядо прид Гонг. - Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Според мен всички голове в класацията бяха много красиви. Гледам ден за ден. Предстои ни много работа по време на зимната подготовка. Пред нас има всички предпоставки да направим един добър втори полусезон. В турнира за Купата на България нашата цел е да играем мач за мач. Смятам, че може да постигнем добри резултати в тази надпревара. Не мога да опиша благодарността си към всички фенове на Берое. Те ни подкрепят постоянно и навсякъде. Надявам се да им се отплатим за тази невероятна подкрепа", каза още португалецът.