Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира пред медиите предстоящия мач със Славия в събота. Специалистът смята, че играчите му ще трябва да се постараят доста, за да извоюват победата в мача. 

Той не пропусна да вземе отношение относно нападките към клуба и отбора, според които "орлите" постигат успехи благодарение на странични фактори.

- Г-н Дерменджиев, каква е нагласата ви за двубоя със Славия?
- Тренираме през седмицата нормално. Нямаме проблеми. Славия е един отбор, който направи селекция. Има и нов треньор с много добра визитка. Тарханов иска да превърне Славия в силен тим, който да е конкурент на останалите водещи отбори в „А“ група. Очаква ни един мач, който трябва да изиграем на много високо ниво, за да го спечелим.

- Лудогорец е в серия от победи. Това плюс ли е за вас?
- Разбира се. Ние изпълнихме до момента нашата програма максимум. Искаме да спечелим всички мачове. Такава е нагласата ни.

- Комфортната преднина пред Левски, която имате може ли да изиграе лоша шега на момчетата?
- Винаги, когато има солидна преднина, се появява един момента на не добра концентрация. Но ние работим с футболистите това да не се случи. Казвал съм го вече няколко пъти. Ще го повторя пак – ние броим точките по друг начин.

- Треньорът на Славия Тарханов обяви, че в България се играе бавен футбол. Споделяте ли такова мнение? Очаквате ли Славия да ви изненада с бърз футбол?
- Прав е Тарханов. В България се играе бавно. Малко мудно. Игровото време е по-малко. Иначе не вярвам Славия да ни изненада с бърз футбол.

- Марселиньо бе извикан в националния отбор. Това признане ли е за него?
- Той е един изключително добър футболист, който много помага на Лудогорец. Радвам се, че той ще има възможност да играе за България. Марселиньо е голям професионалист и може да помогне не само на терена, а и с поведението си извън него. Ще видите, че ще има много сериозна разлика в играта на националния отбор с Марселиньо.

- Имате ли контузени футболисти в навечерието на мача със Славия?
- Не, нямаме такива.

- Победихте категорично Пирин в последния кръг, но треньорът на отбора Наджи Шенсой отправи критики към съдиите. Омаловажава ли се работата ви?
- Не обръщам внимание на такива коментари. Те са плод на емоции. Шенсой си има мнение. Аз лично харесвам Пирин като отбор. Харесвам Благоевград като място, което винаги е давало футболисти на България. След мача с Пирин казах, че Шенсой може да мотивира добре футболистите си. Да ги настрой за всеки мач. Но трябва да си мерим приказките.

- Лудогорец не разчита на странични фактори за победата на терена?
- Лудогорец с играта си показа, че не разчита на никакви странични фактори за победата. Който омаловажава този факт, си остава за него.

- Зимата търсихте класен централен защитник. Иван Иванов беше ли опция?
- Не. Иван е добър футболист. Той има доста мачове за националния отбор. Получи обаче доста контузии. Състоянието му сега не е това, което беше. Пожелавам му по-скоро да си върне формата, за да играе отново за националния отбор.

- Не коментирате често предложението за създаване на Висша лига?
- Това са административни въпроси. Но съм съгласен, че трябва да се мисли за бъдещето на българския футбол.

- Какъв е оптималният брой на отборите в „А“ група?
- За мен най-добрият вариант е „А“ група с 10 отбора. Трябва само някои от тях да подобрят състоянието на базите си. Да имат добри терени. Да имат осветление. Много е добре да се играе по четири пъти на сезон. Мотивацията е огромна. Но в интерес на истината нашите отбори не са свикнали на такъв цикъл. Но въпреки това виждате сега каква е конкуренцията. Всеки може да бие всеки. Само така може да се повиши нивото на футбола ни. Клубовете направиха добри селекции. Левски, Берое, пловдивските отбори, Черно море...Взеха не малко нови играчи. Футболът ни няма сметка от слаби тимове. Такива, които влизат в „А“ група, стоят един сезон и след това изпадат в „Б“ група.

Лудогорец посреща Славия утре от 16:30 часа на "Лудогорец Арена".

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!