По-добра организация, за да се предотвратяват проблемите в зародиш, а не да се коментират грешки. За това настоя Димитър Пенев пред БНТ.

По-сериозни санкции иска той за хулиганите. Стратегът се почувствал неприятно от расисткия скандал в българския футбол. Той се надява да се размине със санкции от ФИФА. Легендарният треньор иска чиста игра.

Преди години фенове и клубове искали промяна във футбола. Промяната обаче не се случила. Явно е имало пропуски, за да се стигне до тук, убеден е Пенев. Федерацията трябва да бъде за пример, поясни още той.

По думите му Борислав Михайлов е направил доста грешки, иначе имал опит във футбола.

Както хората искат нови плочки, нови тротоари, нови зелении, така и ние искаме нови хора, изтъкна Димитър Пенев. Той обаче смята, че един човек сам нищо не може да промени.

Припомняме, че вчера стана ясно, че единият от задържаните може да получи 5 години затвор за расистките прояви по време на мача с Англия. 

На 16 октомври стана ясно, че задържаните футболни фенове са шестима.

Във връзка със случая президентът Румен Радев заяви, че футболът е огледало на състоянието на държавата. Той поиска драконовски мерки за футболното хулиганство.

На 15 октомври, премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, а два часа, след като Михайлов обяви, че подава оставка, ГДБОП влезе в базата в "Бояна". За разпит бе задържан шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев, както и още четирима души.