Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде виза за проектиране на основен ремонт и реконструкция на стадион „Българска армия“ на дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД, обяви в Народното събрание министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Това е една дългоочаквана добра новина за ЦСКА.

Издадената виза не допуска намалени разстояния към съседни имоти или сгради, включително през улица. Тя, както и самият инвестиционен проект, трябва да бъдат съгласувани с Министерството на културата по реда на чл. 83 и чл. 84, тъй като стадион „Българска армия“ попада в обхвата на охранителна зона на резервата „Борисова градина“. Визата влиза в сила с издаването й, тъй като заинтересовани лица са само лицата, по чиято инициатива се издава визата.„

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В Народното събрание министър Красен Кралев отговори на въпрос на народния представител Иван Ченчев относно сроковете за сключване на дългосрочно сътрудничество с ръководството на ЦСКА, което да бъде начало на сериозна инвестиционна политика от страна на клуба. На следващия етап е необходимо да бъде изготвен подробен инвестиционен проект и план в какъв обем може да бъде извършен ремонтът и реконструкцията на стадион „Българска армия“. Инвеститорът вече може да започне изготвянето на този проект, след получаването на визата“, обяви Кралев. Спортният министър обясни, че междувременно ММС и ЦСКА са започнали работа по учредяване на съвместното търговско дружество.

„В последствие трябва да бъдат представени ясни и неоспорими гаранции от страна на инвеститора, че може да осигури необходимата инвестиция за осъществяване на проекта“, завърши Красен Кралев.

По отношение на ст. „Българска армия“ министърът припомни, че ММС има последователна политика и само в рамките на две седмици след представянето на писмо за инвестиционни намерения от страна на ЦСКА ведомството е задействало процедурата за издаване на виза и клубът може да пристъпи към проектиране.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020