Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев поздрави футболисти и треньори след категоричната победа с 3:0 срещу Динамо Загреб в група „В“ на турнира Лига Европа. Головете реализираха Жуниор Кишада, Върджил Мисиджан и Светослав Дяков.

„В момента сме в някаква еуфория и предполагам, че ще ни трябват няколко дни да се приземим. Да се надявам, че Пирин Гоце Делчев няма да ни приземи в неделя. Ако в мачовете със Слован, Партизан, с ПСВ Айндховен го отдавахме на някаква случайност или моментен пик в нашата форма, сега вече съм убеден, че имаме добри играчи и добри треньори. При една концентрация в даден мач, когато срещу теб играят футбол, теренът е на прилично ниво, ние можем да играем красиво и да побеждаваме“, заяви Домусчиев.

„С колектив не може да печелиш мачове. Не смятам, че имаме по-слаби футболисти от Динамо и го показахме. На хартия Динамо струва няколко пъти по-скъпо от Лудогорец. Те имат бъдещи таланти, звезди, бъдещия Лука Модрич и т.н. Ние пък имаме Светльо Дяков, Владо Стоянов, Мишо, Шоко, който също е българин, може би го пропускате този момент (смее се). Така че нашите звезди смятам, че полека-лека ще стигнат високо ниво. Цената на отбора на Лудогорец върви нагоре и не трябва да коментираме, че другият отбор да е по-класен. Не може един класен отбор да пада с 0:3 от Лудогорец. Значи класите са изравнени“, добави босът.

На въпрос, очаквал ли е подобен старт в групите, шефът коментира: „Не съм очаквал. Но в главата ми все повече се натрупва впечатление, че ни трябва време и самочувствие. И във всички тези мачове го натрупахме. Говоря за истинско самочувствие, а не моментна еуфория. Благодаря на всеки един фен. Дори и трима души да бяха дошли, толкова късно вечерта, да ни подкрепят, благодаря им. От друга страна съм щастлив и доволен, че тези хора не останаха разочаровани и изживяха приятна вечер. Говорих с хора по трибуните, не са усетили студа, атмосферата ги стопли. Надявам се, че в следващите мачове ще има още повече хора да подкрепят български клуб.“

„Ние сме евробоец цяло лято. Дай боже догодина да има повече евробойци. С доброто ни представяне печели не само Лудогорец, а целият български футбол. Надяваме се това да помогне и на втория в класирането, ще помогне да сме поставени, ще ни даде някакво преимущество. Чувството на удовлетворение е голямо, това ми дава мотивация да продължаваме да се развиваме. Имаме конкретни идеи, които няма да ги споделя в този момент. Ние ставаме една добра и сериозна марка и доста клубове ще се съобразяват с нас. Като питате за Лудогорец, могат да ви кажат, че ни познават“, завърши Домусчиев./БЛИЦ