Известният фен на „Левски“ Петър Димитров събра „Дрийм тийма“ на Станимир Стоилов, който написа „синята приказка“ преди 10 години, когато стигна до 1/4-финал в Купата на УЕФА. Димитров представи своята книга „Синята приказка“ за този исторически момент от летоброенето на „Левски“.

Той описва събитията от есента на 2005 г. и пролетта на 2006 г., когато „Левски“ влезе в групите на Купата на УЕФА след отстраняване на Оксер, след това игра с Динамо (Букурещ), Олимпик (Марсилия), ЦСКА (Москва) и Хееренвеен. В елиминационната фаза тимът на Мъри първо елиминира Артмедия, а след това Удинезе, за да отпадне на 1/4-финалите от Шалке 04. През есента на 2006 г. „сините“ станаха и първият български отбор, класирал се в групите на Шампионската лига.

На презентацията на книгата присъстваха Станимир Стоилов и бившите футболисти Елин Топузаков, Станислав Ангелов - Пелето, Емил Ангелов - Бабангида, Христо Йовов, Георги Иванов - Гонзо и др. Хърватинът Игор Томашич пък дойде специално за събитието. От настоящия отбор на „Левски“ се забелязаха звездите Владимир Гаджев, Роман Прохазка и Веселин Минев.


"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016