Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Известният фен на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето скочи на решението на БФС за наказанието на “Левски”. Клубът понесе парична санкция в размер на 37 500 лева заради показани свастики на стадиона в Ловеч. Заради поведението на “сините” фенове, а и тези на Литекс, които също разпънаха транспарант с поздрав за рождения ден на Хитлер, дербито “Левски” – ЦСКА беше под угрозата да се играе без публика. Това беше малко вероятно и Дисциплинарната комисия го доказа, издаде само парични санкции на “Левски” и Литекс.

“Онова, което беше отсъдено, не отговаря на правилниците на БФС. Ако господин Михайлов иска да управлява още четири години, трябва да има паритет за всички. Не може да накажеш Миньор, а за другите да няма нищо. Това при “Левски” вече е рецидив. Трябва да се реже из корени. Ако не стане така, националният отбор на България скоро...БФС е институция, нека не си плюе по сурата и да се прави, че не вижда какво се случва. Не може един клуб да е над всички, не може да бъде богоизбран и държавата да бъде държава само за един клуб”, заяви Димитър Ангелов-Дучето в ТВ7.

На въпрос, иска ли Вечно дерби без публика, Дучето допълни: “Не съм казал такова нещо. Това решение сега дава поводи за нови такива действия на феновете. Защо да страда цялата агитка заради десет лумпена?! За да се стреснат всички, ако трябва, и мач без публика нека да има. Когато отиваш на стадиона, подкрепяш любимия си отбор, а не му пречиш. Вижте, тук има вина, тя е персонална, някой не си е свършил работата. Ако започнем да не спазваме законите и правилниците, които сами сме приели, не очаквайте, че тези, които издигнаха свастиките, ще се съобразяват”, допълни Димитър Ангелов./БЛИЦ