В Левски има двоен празник в деня на домакинския мач с Локомотив (Пловдив), който е тази вечер от 20:30 часа. Изпълнителният директор на „сините“ Павел Колев става на 44 години, а новото попълнение на тима Здравко Димитров навъшва 21.

Павел Колев е роден през 1975 г. в София. Завършва НГДЕК „Константин-Кирил Философ" и СУ „Свети Климент Охридски", специалност „Психология". 13 г. работи като спортен журналист във в. „24 часа", а от 2009 г. става говорител на БФС.

След успешното организиране на Евро 2015 за юноши до 17 г. в България, за което получихме похвали от УЕФА и всички страни финалисти, Павел Колев е назначен за заместник изпълнителен директор. Владее перфектно няколко езика, а наскоро се дипломира с магистратура за управление на спорта в престижен университет в Швейцария. Притежава сертификат по футболен мениджмънт от УЕФА, също така е делегат на международни мачове на най-високо ниво.

През 2016 година бе одобрен именно за магистратурата по европейско управление на спорта (MESGO). Колев бе първият българин одобрен за програмата. Колев е един от 24-ма избрани по документи и издържан изпит.

MESGO е магистърска програма, която се провежда на всеки две години и за която кандидатстват повече от 200 кандидата.

Обикновено те са от топ-мениджмънта на различни спортни организации в цяла Европа. Програмата продължава две години и се провежда със съдействието на петте най-реномирани университета в Европа, Ню Йорк и Токио.

Ръководството, футболистите и служителите на ПФК Левски честитят празника на Павел Колев и му пожелават здраве, семейно щастие, нови професионални върхове и бъдещи щастливи мигове с любимия клуб.

------------------------------------------------------------------

Здравко Димитров е роден през 1998 г. Халфът премина на „Герена“ в началото на месец юли, като до момента има изиграни седем мача за представителния тим на „сините“.

Привличането му бе част от дългосрочната стратегия на клуба за инвестирането и развитието на млади български таланти. Димитров дойде от столичния Септември, където записа 31 двубоя през сезон 2018/2019, в които отбеляза и 2 гола и даде 5 асистенции.

Полузащитникът има престой още в Ботев (Вр) и Локомотив (Сф). За „железничарите“ записва 23 мача и 1 гол.

ПФК Левски пожелава на Здравко Димитров успешна кариера, много здраве и много щастливи мигове със „синия“ тим.​

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020