Финалистът от миналия сезон за Купата на България Ботев (Пловдив) се класира на 1/4-финал за тазгодишното издание на турнира, след като отстрани Славия, побеждавайки като гост в София с 2:1.

"Канарчетата" спечелиха на заснежения терен в "Овча купел" с голяма ефективност, тъй като с малкото си положения реализираха 2 попадения чрез Тодор Неделев (3', 27'). За домакините, които надиграха съперника, но въпреки това записаха поражение, точен бе Калоян Кръстев (61').

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Срещата на стадион "Славия" започна на по-ниско темпо, тъй като времето бе доста неприятно за футбол.

Въпреки тежките атмосферни условия, гостите бързо-бързо стигнаха до гол. Лазар Марин центрира към Неделев отляво, а националът на България вкара за 1:0.

След попадението домакините се активизираха, но противно на очакванията гол падна в тяхната врата. Този път Филип Филипов проби отдясно и подаде към Шопов, който изведе Неделев на страхотна позиция, а халфът не сгреши, пращайки топката за втори път в мрежата на Георги Георгиев.

До края на първата част нови попадения не паднаха и Ботев се оттегли при преднина от 2 гола.

Второто полувреме започна с очакван натиск на момчетата на Златомир Загорчич, а това се отрази в цифрено естество в 61-ата минута. Резервата Калоян Кръстев отблизо засече остро центриране, за да направи резултата 2:1.

В следващите минути Славия натисна съперника в търсене на попадение и такова падна в добавеното време с автор Емил Виячки, но то бе правилно отменено поради засада.

Това бе и всичко в срещата, а след последния съдийски сигнал "канарчетата" ликуваха с 2:1.
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020