Екшънът с арестите в Бургас за “черно тото” продължава със страшна сила. Преслав Йорданов и Румен Трифонов от Черноморец бяха изведени от сградата на ОД на МВР с белезници малко след 17 часа. Двамата бяха качени в полицейска кола и отведени в неизвестна посока. Бившият футболист на ЦСКА и национал Румен Трифонов се опитваше да скрие главата си с качулка на анорак.

Припомняме, че днес по-рано министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че 11 футболисти на Черноморец и Нефтохимик са арестувани и давали показания за “черно тото”. По-късно БЛИЦ ви предостави трима от разпитаните – Любомир Божинов и Галин Димов (Нефтохимик) и Пламен Димов (Черноморец).

Преслав Йорданов е централен нападател, роден е на 12 юли 1989 година във Велико Търново. Юноша на Спартак Плевен, а след това преминава през Локомотив Мездра, Локомотив София, Беласица Петрич, отново Локомотив София и за последно от тази година отново е в Черноморец. На 20 май 2009 година при автомобилна катастрофа загива баща му – Анатоли Кирилов, който по това време е треньор на Спартак Варна.

Румен Трифонов е юноша на ЦСКА, роден на 25 февруари 1985 година. Преотстъпван е на Конелиано, Вихрен Сандански (2006/07), Миньор Перник (2007/09), а през 2010 година се връща в ЦСКА. От тази година е в Черноморец, след като договорът му изтича. С ЦСКА печели Купата на България и Суперкупата на страната.