Лудогорeц постигна исторически успех, класирайки се за групите в Шампионската лига.Тимът отстрани Стяуа в плейофите след победа с 6:5 при изпълнение на дузпите и 1:0 в редовното време. При дузпите вратар за Лудогорец бе защитникът Козмин Моци, който смени изгонения в продълженията Владислав Стоянов. Румънският бранител хвана две дузпи на Стяуа и изпрати Лудогорец в групите на Шампионската лига.

Жребият за груповата фаза е днес от 18:45 часа българско време и естествено, може да го проследите с БЛИЦ TV. Лудогорец е в четвърта урна при жребия, като любопитното е, че е 130-ият различен отбор, който ще участва в групите. При жребия не могат да бъдат изтегляни отбори от една и съща страна, първите мачове са насрочени за 16/17 септември.

В групите са българите Димитър Бербатов (Монако), Георги Миланов (ЦСКА Москва), Симеон Славчев (Спортинг Лисабон) и Иван Иванов (Базел).

А иначе познатите европейски колоси дебнат Лудогорец в групите – Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, Челси, Арсенал и други.

Разбивките по урни преди жребия за групите на ШЛ

Първа урна: Реал Мадрид, Барселона, Байерн, Челси, Бенфика, Атлетико Мадрид, Арсенал, Порто

Втора урна:
Шалке 04, Борусия Дортмунд, Ювентус, ПСЖ, Шахтьор Донецк, Базел, Зенит, Манчестър Сити

Трета урна:
Байер Леверкузен, Олимпиакос, ЦСКА Москва, Аякс, Ливърпул, Спортинг Лисабон, Галатасарай, Атлетик Билбао

Четвърта урна:
Андерлехт (Белгия), Рома (Италия), АПОЕЛ Никозия (Кипър), БАТЕ Борисов (Беларус), ЛУДОГОРЕЦ, Марибор (Словения), Монако, Малмьо (Швеция)

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите