Обвинение за хулиганство с особена дързост ще получи един от футболните хулигани задържани за расистки прояви след мача България-Англия, съобщи БНТ.

18-годишният Цветан Гечев е в изпитателен срок на друга присъда и сега може да получи наказание затвор до 5 години.

От записи на охранителните камери на Националния стадион се вижда, че именно той е дал знак за начало на расистките скандирания и е показвал нацистки знаци.

Останалите 8 ще получат административни наказания по Закона за футболното хулиганство. На тях ще им бъде забранено да посещават мачове за срок от 1 до 2 години и ще им бъдат наложени глоби от 1000 до 2000 лева.

Според информация на БНР има още 6-ма заподозрени, които предстои да бъдат разпитани и на някои от тях също може да бъдат повдигнати обвинения и предадени на съд.

Припомняме, че вчера стана ясно, че задържаните футболни фенове са шестима. 

Във връзка със случая президентът Румен Радев заяви, че футболът е огледало на състоянието на държавата. Той поиска драконовски мерки за футболното хулиганство.

На 15 октомври, премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, а два часа, след като Михайлов обяви, че подава оставка, ГДБОП влезе в базата в "Бояна". За разпит бе задържан шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев, както и още четирима души.