Привържениците на "Левски" определиха най-паметните моменти от историята на клуба в евротурнирите. Преди началото на юбилейния мач срещу шведския Юргорден по повод 50-годишнината от дебютния двубой на "сините" на Стария континент, бяха оповестени и победителите в отделните категории. За най-красив гол бе определено изпълнението на Николай Тодоров-Кайзера за 2:1 в последната минута срещу Глазгоу Рейнджърс през сезон 1993/94. В допитването се включиха над 4000 човека.

"Спомням си само хубави моменти. Този миг в края на мача бе голяма радост не само за мен, но и за цялата „синя” публика. Завършващият удар е плод на целия отбор, а не единствено на индивидуални качества. Пожелавам на феновете да стоят зад отбора си винаги", коментира Кайзера по повод признанието.

За най-добър треньор на "Левски" в евротурнирите беше избран Станимир Стоилов.

Най-славна победа на европейската сцена - 5:4 над Барселона през сезон 1975/76, а за най-драматична загуба - тази от Антверпен с 3:4 (1989/90).

Мачът с Киево в София (2:0) беше обявен за "най-велик" за "Левски" в евротурнирите. След отстраняването на италианския тим "сините" начело със Станимир Стоилов постигнаха исторически успех, класирайки се в групите на Шампионска лига.