Етър и Ботев (Пловдив) завършиха 2:2 в интригуващ мач на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Домакините на два пъти изоставаха в резултата в срещата от четвъртия кръг на efbet Лига, но все пак успяха да стигнат до равенството и да продължат да не познават вкуса на загубата в новото първенство. 

В 4-ата минута Тодор Неделев откри за Ботев след многоходова атака, преминала през Антонио Вутов, Лъчезар Балтанов и Тайлон, който изведе Неделев на чиста позиция в наказателното поле и звездата на "канарчетата" вкара на Христо Иванов - 0:1.

В 20-ата минута Светослав Ковачев беше близо до изравняване. Опасният му изстрел обаче бе отразен от стража на гостите Георги Аргилашки. Етър успя да направи 1:1 в 38-ата минута. Тогава при центриране от ъглов удар Флорент Боджадж отклони топката и оставеният непокрит Александър Дюлгеров с плонж изравни.

Малко преди почивката "канарчетата" отново излязоха напред. Филип Филипов центрира към Марко Перван, който реализира с глава - 1:2.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В 52-ата минута Даниел Младенов отбеляза страхотен гол. След изчистена топка от защитата на гостите опитният играч я овладя и с изстрел от над 25 метра наказа Аргилашки.

В 80-ата минута Ботев поиска дузпа за игра с ръка на Дюлгеров. Съдията Ивайло Стоянов остана безмълвен, а с това се изчерпаха и интересните ситуации в мача, който приключи без победител - 2:2. 

След четвъртия кръг Етър е с четири равенства - 2:2 с ЦСКА, 0:0 с Левски, 1:1 с Черно море и днешното реми с Ботев. "Канарчетата" пък имат 0:0 с Арда, победа с 3:1 над Дунав и загуба с 1:3 от Левски.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020