Етър и Берое завършиха при резултат 2:1 сблъсъка си от 8-ия кръг на efbet Лига. Попаденията във Велико Търново за домакините отбелязаха Даниел Младенов (33'), който вече има 8 попадения от началото на сезона и Милчо Ангелов (89'), за гостите пък вкара неостаряващият Мартин Камбуров (72'), който реализира петото си попадение от началото на първенството.

Победата значеше край на негативната серия за домакините, които седем мача не успяваха да победят (6 равенства и 2 загуби). За старозагорци пък грешната стъпка бе втора поредна след загубата с 1:2 от Царско село в предишния кръг.

В днешния двубой по-активният тим през първата част бе този на Росен Кирилов и заслужено взе преднина в 33-ата минута чрез Младенов. През второто полувреме хората на Александър Томаш се посъвзеха и макар да останаха с 10 души в 70-ата минута след втори жълт картон на Бандаловски, съумяха да изравнят чрез Камбуров.

В крайна сметка "виолетовите" направиха късен натиск и той доведе до гол на Милчо Ангелов в 89-ата минута, донесъл победата.

С победата Етър се изкачва до десетото място с 8 точки. Берое е четвърти с четири повече.
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020